Петата стена - идеи за дизайн на тавани. Втора част

Петата стена – идеи за дизайн на тавани. Втора част

Ако искате интериорът на дома ви да е модерен и в същото време да отразява личния ви вкус, време е да спрете да виждате тавана като плоско, неутрално пространство и да го превърнете във възможност.

Дизайна на тавана не е нищо ново. В продължение на векове архитекти и художници са намирали начини да трансформират това празно платно и да го включат в широк набор от интериорни схеми. Въпреки това белите тавани остават стандартна и повсеместна част от средния модерен дом. Време е това да се промени и да обърнем внимание на петата стена с безбройните дизайнерски възможности, които предлага.

Петата стена - идеи за дизайн на тавани

Петата стена – идеи за дизайн на тавани. Първа част.

Една от най-пренебрегваните стени в интериорния дизайн, но също така и ключов елемент в дизайнерската схема, е петата стена – тавана. Таванът понякога се нарича петата стена, защото заедно с останалите четири повърхности, той формира облика и усещането на вътрешното пространство. Това подчертава факта, че по отношение на дизайна таванът е също толкова важен, колкото и стените. Когато обновяваме една стая е необходимо да отделим и повече внимание на дизайна на тавана.
По този начин добавяме стил, характер и стойност на пространството и го правим уникален за всеки дом.

Цветът на годината на Pantone за 2023 г. е Viva Magenta

2023 г. под влиянието на Viva Magenta! Вдъхновение за интериорния дизайн

Цвета на годината на Pantone за 2023 г. е Viva Magenta

Мощен и жив червен нюанс, който вече е актуален в света на модата и красотата и се очаква сега да си проправи път и към интериорния дизайн. Този цвят е заимстван от природата и добавя радостен и оптимистичен тон към интериора.

Коледна украса на спалнята с гирлянди и цветни акценти

Забавни и лесни начини да украсите дома си за Коледа тази година

Всяка стая – без значение от стила – трябва да изглежда и да се чувства уютно за Коледа. Какъв по-добър начин да постигнете тази перфектна уютна коледна естетика от това да почерпите идеи от няколко дизайнерски практики.