Как можем да Ви помогнем?

Peach Fuzz (Прасковен мъх) – изборът на Pantone за цвят на 2024-та година

Прасковен мъх (Peach Fuzz) - изборът на Pantone за цвят на 2024-та година

Годишната селекция на Pantone за цвят на годината се превърна в решаваща референция в графичния и интериорен дизайн, модата, декорацията, автомобилния и индустриалния дизайн, както и върху продукти, опаковки, мултимедийния дизайн, търговските интериори и други творчески области. Този избор влияе не само върху цветовите палитри, но и глобалното настроение, стремежите и предизвикателствата на момента. Резонира по целия свят като отразява търсенията, надеждите и определя начина на живот на хората.

Емоционалният аспект на цвета играе роля при вземането на решения, отразява всичко случващо се в глобалния свят, определя нивото на нашата култура.

Психологията на цветовете е в основата за избора на цвят и се корени в издръжливостта, оптимизма, смелостта и силата, препращайки ни към неспокойното време, в което живеем. Pantone безпроблемно улавя колективното настроение в атмосферата на объркване и безпокойство, които владеят света. Днес, цветовия език на Pantone се използва от дизайнери по целия свят за достъп до цветови тенденции, съобщаване на цветови избори и контрол на последователността на цвета във всяка възможна повърхност, текстура, материал и покритие.

Цветът е нашият най-важен мощен инструмент за комуникация. Това е първото нещо, което виждаме и първото нещо, с което се свързваме. Това е глобален визуален език, който всички разбираме и може да каже това, което думите не могат.

Леатрис Айземан, изпълнителен директор в Pantone Color Institute

Целта на избора на Цвят на годината е да помогне на компаниите и хората да разберат силата на даден цвят, независимо дали ще го използват в дизайна или, за да покажат по-добре своята личност. Първия избор на Pantone за Цвят на годината е за 2000 г. Това е Pantone 15-4020 Cerulean Blue – небесно синьо, наречен Цветът на хилядолетието. Представлява усещане за мир, удовлетворение и поглед напред към бъдещето. Цвят, свързан с надежда и оптимизъм. С всички прекрасни неща, които хората чувстват, когато мислят за бъдещето.

Всяка година е уникална и е символ на епохата, в която живеем, а изборът на цвят характеризира промените в глобален мащаб и насочва вниманието ни към един по-добър живот. Например, за 2022-ра година изборът за цвят е PANTONE 17-3938 Very Peri. Цвят, представляващ личната изобретателност и креативност, който съчетава зеленикаво синьо и виолетово червено и е описан като най-щастливият и най-топъл от всички сини нюанси. А след дългата година на уединение за всички по света, Pantone избира цвят за 2023-та година PANTONE 18-1750 Viva Magenta – жизнерадостен, смел и безстрашен цвят, насърчаващ оптимизъм и радост, символично насочвайки вниманието ни към рестартиране на живота.

И така стигаме до 2024-та година. Светът вече има нужда да представи чувството си за принадлежност, съпричастност и състрадание. Колективен копнеж за баланс – напомня ни да се наслаждаваме на живота, да се грижим за здравето си и да ценим обикновените радости. Официално наречен Pantone 13-1023 Peach Fuzz – Прасковен мъх – е уютен прасковен оттенък, меко сгушен между розово и оранжево. Цветът е кадифен, нежен и леко чувствен, с лек плодов тон, който внушава мир и спокойствие. Насърчава ценностите за грижа, споделяне, общност и сътрудничество. Носи принадлежност, вдъхновява, внушавайки ни атмосфера на спокойствие. Предлага ни място, където искаме да бъдем, чувстваме, живеем и процъфтяваме независимо дали прекарваме времето си с другите или се наслаждаваме на момента сами. Цвета, необходим на глобалния свят за връщане на спокойствието и баланса. Pantone описва избора си на цвят по следния начин:

В търсене на нюанс, който отразява нашия вроден копнеж за близост и връзка, ние избрахме цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира със състрадание, предлага тактилна прегръдка и без усилие свързва младостта с вечното.

Леатрис Айземан, изпълнителен директор в Pantone Color Institute

Цветни палитри от Pantone за комбинации с Peach Fuzz

В помощ на потребителите Pantone създаде пет палитри за цветово съчетание с Peach Fuzz. Изборът от палитри, допълващи цвета на годината на Pantone, е доста разнообразен, което гарантира, че всяка марка може да намери идеалното съвпадение, за да издигне естетиката си.

Libations (Възлияния)

Съставен от смесица от изкусителни лакомства, Libations говори за изискани и градски вкусове.

Pantone
Peach Fuzz PANTONE 13-1023
Brandied Apricot PANTONE 16-1610
Marsala PANTONE 18-1438
Almondine PANTONE 16-1415
Almond peach PANTONE 12-1406
Grapeade PANTONE 18-3211
Sauterne PANTONE 15-0942

Flavor full (Пълен вкус)

Група от вкусни нюанси, чийто отчетлив и поразителен външен вид се поддава на сложни и завладяващи цветови комбинации.

Pantone
Mango Mint PANTONE 16-0838
Party Punch PANTONE 17-174
Grapemist PANTONE 16-3929
Blueberry PANTONE 19-4021
Green Banana PANTONE 14-0434
Dijon PANTONE 17-1125
Honey Yellow PANTONE 16-1143
Peach Fuzz PANTONE 13-1023

Hybrid Hues (Хибридни нюанси)

Палитра от нюанси, показваща дихотомия от разнообразни тонове, всички привидно дисонансни, но в същото време хармонични.

Pantone
Pale Pansy PANTONE 17-3310
Phlox PANTONE 19-2820
Myristica PANTONE 18-1422
Super Lemon PANTONE 14-0754
Peach Fuzz PANTONE 13-1023
Sun-Dried Tomato PANTONE 19-1531
Jade Green PANTONE 16-0228
Porcelain PANTONE 16-4719

Peach Plethora (Прасковено изобилие)

Монохромна колекция от цветове, обхващаща най-белите прасковени тонове и едва бежово, до прасковено-розово и пищна праскова на Джорджия, създава топла и приветлива атмосфера.

Pantone
Pristine PANTONE 11-0606
Peach Puree PANTONE 12-1011
Honey Peach PANTONE 13-1015
Peach Fuzz PANTONE 13-1023
Peach Pink PANTONE 15-1530
Georgia Peach PANTONE 16-1641;
Peach Pearl PANTONE 14-1419
Peach Blossom PANTONE 16-1626

Peach Plethora е най-„прасковеният“ избор сред най-модерните палитри. Напомня за ярки изгреви и залези, предлагайки възхитителни комбинации.

Pairings (Сдвоявания)

Приятелска комбинация от тонални цветови двойки, включително две вариации от розово, оранжево, синьо-зелено и синьо семейства, които щастливо и хармонично се съчетават помежду си.

Pantone
Pink Yellow PANTONE 17-2034
Aurora Pink PANTONE 15-2217
Peach Fuzz PANTONE 13-1023
Blazing Organe PANTONE 15-1160
Bermuda PANTONE 14-5416
Baltic PANTONE 16-5123
Nautical Blue PANTONE 19-4050
Little Boy Blue PANTONE 16-4132

Ако нито една от предишните цветови палитри не е привлякла вниманието ви, това е най-разнообразната опция от селекцията. Тази палитра отваря най-много възможности за експериментиране и творчество със следните нюанси.

Прасковен цвят в интериора

Чрез въвеждането на мекия и уютен Peach Fuzz в домашния интериор ние създаваме гостоприемна атмосфера на спокойствие отвътре, което оказва влияние върху нашето благосъстояние. Усещането е за нежна топлина, независимо дали се появява върху боядисана стена, в домашен декор или действа като акцент в шарка на тапет или текстил, Peach Fuzz влиза в нашите най-персонализирани светове с успокояващо присъствие. Подчертава важността на общността и междуличностните отношения. Сред предизвикателствата на съвременния живот, това е напомняне да намерим моменти на спокойствие, креативност и връзка с другите. Peach Fuzz означава по-съзнателен и обмислен начин на живот, който се фокусира върху вътрешните ценности, психическото и физическо здраве.

Този нюанс представлява перфектен баланс между топлото и студеното, което го прави идеалният цвят за акцент за почти всяка цветова палитра.

Завладяващият розово-оранжев нюанс излъчва топлина, енергия и оптимизъм. Съчетан правилно в интериора, превръща всяко жилищно пространство в уютно убежище с привлекателен чар. Не толкова розово като кораловото, прасковеното е пастелна версия на оранжевото и отразява преминаването към топлина и цвят в интериора. Работи добре със стилове и теми като рустик, бохемски, винтидж или скандинавски. В модерен и минималистичен стил на интериорен дизайн, Peach Fuzz може да се използва като акцентен цвят за подчертаване на чисти линии и семпли мебели. В комбинация с неутрални цветове като бяло, сиво или черно, прасковеният нюанс внася фина топлина в стаята, без да претоварва минималистичния характер. Смесването и съчетаването му с други цветове създава цветен и жив контраст. Хубаво е да се акцентира със зелено или синьо от противоположната страна на цветното колело на швейцарския художник Йоханес Итен. За по-динамичен външен вид може да се съпостави с наситено червено и ярко синьо. Този нюанс хармонира приятно с дървесни, бели и бежови нюанси и следователно може да бъде игриво интегриран. Естествените материали като ракита, ратан и бамбук, както и тревни килими от сизал и юта допълват декора успешно.

Peach Fuzz може да задоволи всеки вкус и предпочитание и да направи къщата ви по-привлекателна и уютна.

Как да комбинирате Peach Fuzz с други цветове в интериора

Peach Fuzz е универсален цвят, който може да допълни всеки декор в антрето, спалнята, хола, кухнята или кабинета. Добавя успокояващо присъствие към нашите най-персонализирани зони, независимо дали е нарисуван на стена, вграден в домашен декор или използван като акцент в шаблон. Неговата модерна елегантност добавя изискан, но причудлив усет към целия дизайн. Цветът е лесен за комбиниране, добавяйки хармония към всяка цветова палитра и предлага винтидж нотка към всеки дизайн, като същевременно остава модерен. Когато обмисляте цветове, които да съответстват на избрания нюанс на праскова е полезно да се съсредоточите върху нюанси, които подобряват цялостния външен вид.

Ето някои предложения за цветове, които могат да работят добре с Peach Fuzz и да ги включите безупречно в декора на дома си.

Пастелни. Меки пастели като ментово зелено, лавандула, бебешко синьо и светло розово могат да работят добре с този цвят, създавайки деликатна палитра. Съчетаването на прасковено с бежово създава минималистичен модерен външен вид, предлагащ крайбрежна атмосфера. Комбинирайте бежови стени с прасковен килим или мек прасковен диван за елегантна нотка.

Земните тонове като меко градинско зелено, светла теракота и прашно розово могат да подобрят естествения, приглушен вид на Peach Fuzz. Нюанси като ментово зелено, изумрудено зелено, салвиево зелено и морско зелено могат да се комбинират с прасковено за изтънчен външен вид. Експериментирайте с комбинации като изумрудено зелен диван срещу прасковени стени или градинско зелено спално бельо с прасковени акценти.

Светло сивите тонове осигуряват неутрален фон, който позволява на Peach Fuzz да се откроява едва доловимо. Вечен и безопасен избор, бялото се съчетава добре с праскова във всяка стая, независимо дали е кухня, спалня, всекидневна или баня.

Меки жълти и бледожълтите цветове могат да създадат весел, мек контраст с праскова, особено през пролетта и лятото.

Светлосиньо и прасковено създават красиво крайбрежно настроение. Помислете за смели варианти, като например тъмносин диван срещу прасковени стени или прасковен диван с разпръснати сини възглавници.

Меките металици като шампанско, розово злато и светъл бронз могат да добавят нотка на изтънченост и блясък към цялостната визия. Използвайте злато в умерени количества за финален щрих. Златните акценти, като огледала или рамки за снимки, допълват красиво прасковените стени.

Бяло, мръсно бяло или слонова кост могат да осигурят чист и свеж фон, позволявайки на светлия цвят на Peach Fuzz да изпъкне.

Монохроматични схеми. Създаването на стая с различни нюанси на праскова, от светли до малко по-дълбоки тонове, може да доведе до сплотен и естетически приятен монохроматичен вид.

В заключение можем да кажем, че Peach Fuzz е завладяващ цвят, който може да превърне дома ви в мечтано, весело и щастливо място. Не е нужно да правите основен ремонт, за да постигнете стилен интериор, важното е да имате изострено чувство за естетика и да разбирате как си взаимодействат цветовете.

Вашият дом отразява вашата индивидуалност, така че оставете въображението си да оживее чрез цветните нюанси на праскова. Независимо дали чрез боядисани стени, спално бельо, мебели или декор, Peach Fuzz може да влее топлина и радост във вашето жизнено пространство, превръщайки го в истинско отражение на вашия стил.

Къде да приложите цвета на годината в интериорния дизайн

Включването на Peach Fuzz във вашия декор може да създаде мека и топла естетика. Материалите, на които да обърнете внимание за въвеждане на нюанса на годината във вашия интериорен дизайн са:

Текстил. Изберете леки и ефирни завеси в прасковени тонове, за да добавите фина нотка към прозорците. Възглавници и одеяла в прасковени тонове могат да бъдат поставени върху дивани, столове или легла, за да им придадат уютен вид. Допълнете цветовата схема с килими с прасковен нюанс, за да придадете топлина на стаята.

Мебели. Помислете за мебели, като дивани или столове, тапицирани с прасковени тъкани, за да създадете изискана и релаксираща атмосфера. В спалнята кувертюри, завивки или табла в прасковени тонове могат да въведат цвят.

Боя и тапети. Изберете прасковен цвят за една стена, за да създадете фокусна точка в стаята, без да затрупвате пространството. Можете също така да изберете тапет с фини прасковени шарки, за да добавите текстура и интерес към стените.

Декоративни аксесоари. Поставете вази или купи в прасковени тонове върху маси или рафтове, за да добавите нотка на цвят. Свещите в прасковен цвят в различни размери могат да добавят топла и приветлива атмосфера към всяко пространство. Помислете за включване на произведения на изкуството или щампи в прасковен тон, за да допълните цялостната цветова схема.

Осветление. Изберете абажури в прасковени тонове, за да смекчите осветлението в стаята.

Естествени елементи. Свежи цветя или саксийни растения в прасковен цвет или зеленина могат да добавят естествена нотка към вашия декор.

Подови настилки и стенни покрития, които най-добре допълват прасковения мъх

Независимо дали в боя или тапет, или въведен като фини текстилни акценти, включването на Peach Fuzz във вашия интериорен дизайн трябва да следва кохерентния дизайн на пространството. Съгласуването на цвета на годината с подовите и стенните покрития на стаите ще изисква подробен анализ. В зависимост от материала и нюансите на подовете и стените ще постигнете хармонично, топло и уютно съчетание и ще добавите свежа нотка към обстановката.

Дървени подове в хармония с цвета на годината

Когато комбинирате дървени подове с Peach Fuzz, уверете се, че покритието допълва прасковените тонове. Съвпадението или координирането на дървени покрития с топлината на цвета на прасковен мъх може да подобри цялостния дизайн. Следните варианти на дърво са склонни да допълват много добре прасковените тонове:

Светлият дъбов паркет може да осигури леко и ефирно усещане, допълвайки мекотата на Peach Fuzz. Работи добре в съвременна и традиционна обстановка и създава неутрален фон, за да изпъкнат прасковените тонове.

Кленовото дърво със своята лека, равномерна текстура е друг отличен избор. Добавя топлина, без да е прекалено мощен, позволявайки на прасковения цвят да заеме централно място.

Хикори има по-изразено зърно и може да добави характер към пространството. Изберете светло покритие от орех или естествен орех, за да допълните прасковените тонове, като същевременно добавите нотка рустик чар.

Избелено дърво. Подовете от избелено дърво осигуряват лек и фин фон, който се съчетава добре с прасковен мъх. Тази опция работи особено добре в крайбрежни или скандинавски дизайни.

Бамбуковият паркет със своя светъл цвят и екологично чисти свойства, може да бъде отличен избор. Добавя модерна нотка и се съчетава добре с прасковени тонове, създавайки свежа и приветлива атмосфера.

Керамични подови и стенни плочки, допълващи прасковен цвят

Керамичните плочки ни предлагат много широка гама от атрактивни дизайни и покрития, с които да съчетаем прасковени тонове с различни намерения. Може да изберете някои опции за цвят на керамични плочки, които работят добре с Peach Fuzz:

Меките бежови или кафяви подови и стенни плочки създават неутрален, топъл фон, който допълва мекотата на Peach Fuzz. Тази комбинация работи добре при създаването на уютна атмосфера.

Светлосивите плочки осигуряват модерна и изискана визия. Те предлагат фин контраст с акцентите Peach Fuzz, като същевременно поддържат цялостно спокойно и балансирано усещане.

Розови плочки. За по-координиран вид помислете за розови плочки. Това създава хармонична палитра с Peach Fuzz и въвежда фина, монохроматична тема.

Меките ментови или зелени плочки могат да допълнят Peach Fuzz с нотка свежест. Тази комбинация работи добре за създаване на спокойна, вдъхновена от природата атмосфера.

Светлосините или небесносините могат да предизвикат усещане за спокойствие и да работят добре с Peach Fuzz. Тази комбинация е особено подходяща за дизайн, вдъхновен от плажа или крайбрежието.

Подови настилки в пясъчни тонове като приглушено жълто или пясъчно бежово, могат да създадат топла, земна палитра, която подобрява цвета на Peach Fuzz. Комбинацията на плочки от сиво и бежово предлага неутрална и гъвкава опция, която допълва Peach Fuzz. Работи добре в различни дизайнерски стилове.

В пространства, посветени на релаксация и подмладяване, като спални или кътове за четене, Peach Fuzz осигурява успокояващ фон. Той предлага спокойно убежище за отпускане и прегръщане на моменти на уединение.

В заключение може да кажем, че Peach Fuzz беше избран, за да представи нарасналата ни нужда от грижи, разбиране и състрадание насред променящия се свят. Цветът е свързан със значението на подхранването на нашата вътрешна същност и намирането на моменти на почивка, творчество и човешка връзка, докато преминаваме през трудностите на съвременния живот. Това показва промяна в приоритетите към здраве и щастие, както и ценене на топлината и комфорта на нашите взаимоотношения. Официално наречен Pantone 13-1023 Peach Fuzz – Прасковен мъх може смело да се нарече палитра на прогреса.

Peach Fuzz не е просто цвят, а покана да превърнете вашите пространства в убежище на спокойствие и стил. Позволете на този очарователен нюанс да ръководи избора ви за декориране през 2024 г., внасяйки мекотата и свежестта на прасковата във всеки ъгъл на вашия дом.

Елегантност на антрето в прасковен цвят

Топло посрещане и елегантност на антрето в прасковен цвят – това е ефектът от използването на цвета във входното пространство. Създава гостоприемно пространство, което отразява вашата личност и стил и осигурява топло и ведро посрещане. Можете да боядисате стените си с прасковен мъх или да добавите акценти с килими, конзолни мебели или пейки. Този цвят озарява тъмното и тясно антре като го прави по-просторно и привлекателно. Независимо дали искате да направите смело изявление или фина нотка, прасковеният мъх може да вдъхне топлина и чар на входа ви.

Прасковено очарование във всекидневната

Подобрете комфорта на вашето жилищно пространство, като подчертаете уютната и приветлива атмосфера, която този цвят носи. Добавете елегантност във всекидневната чрез използване на плюшени дивани, декоративни възглавници или килими в прасковен цвят. Плюшеното обзавеждане в допълващи се тонове ви кани да потънете в комфорт, докато акцентните елементи в хармонизиращи нюанси добавят нотка на изтънченост. Меката естествена светлина подобрява качествата на цвета и създава уютна атмосфера. Този цветови нюанс във всекидневната е доказателство за безпроблемното сливане на стил и спокойствие, където всеки елемент допринася за пространство, което се чувства едновременно освежаващо и комфортно, предлагайки убежище както за релакс, така и за оживени събирания. Диванът и фотьойлите се превръщат в доказателство за силата на цвета при оформянето на настроението и атмосферата, насърчавайки визуално привлекателна среда и въплъщение на спокойствие и стил.

Успокояващото убежище на спалнята в цвят праскова

Когато декорирате спалнята си, естествено е да искате тя да е уютно и приветливо пространство. Прасковата е цвят с широко приложение в домашния декор. Тъй като е плодов цвят, той се предлага в голям брой нюанси, вариращи от жълти до розови. Меките нюанси на праскова предлагат свежа алтернатива на традиционните неутрални цветове, които са предпочитани за спалня. От леглото и спалното бельо до възглавниците, завесите и килимите, този цвят превръща спалните в комфортни места за отдих и по-лек сън. Декоративните елементи, слоевете от текстура и осветлението ще направят стаята привлекателна и естетически приятна. Можете да се изненадате колко красив може да бъде този цвят в мечтаната спалня. За да не изглежда спалнята ви детска, съчетайте прасковените стени с неутрални тонове като сиво и теракота за заземяващ ефект.

Прасковеният цвят за детска стая

Всички знаем, че детската спалня е специална. Обикновено се проектира и оживява, за да подобри мечтите и амбициите на нашето малко дете. Мекият и топъл цвят на прасковата е идеален за украса на детската спалня, без значение дали става дума за малко дете или за тийнейджър. Тази успокояваща палитра от оранжеви нюанси и обмислени дизайнерски елементи създава пространство, което насърчава спокойни нощи и приятни сутрини.

Прасковено блаженство в кухнята

Като сърцето на дома, кухнята трябва да излъчва чистота, организираност и естествена хармония. Топлината и настроението на прасковата може да се интегрира безпроблемно в кухнята, създавайки хармонична комбинация от стил и функционалност. Цвета се препоръчва за шкафове, гръбчета, тапети или приглушени прасковени стени. Може да се съчетае с бели плотове и дървени отворени рафтове. Включете естествени елементи като саксийни растения или каменни повърхности, за да подобрите връзката с откритото пространство и да създадете хармонично жилищно пространство. Ако предпочитате да не променяте цветовата схема в съществуващата ви кухня, добавете съдове, декорации и кухненски аксесоари в прасковени тонове. Тези фини щрихи могат да окажат значително въздействие, без да затрупват пространството. Правилното осветление е от ключово значение за подобряване на атмосферата в помещението. Изберете топли, меки осветителни тела, които подсилват сиянието на цвета. Висулки, осветление под шкафа или стратегически разположени лампи могат да допринесат за създаването на уютна и привлекателна атмосфера във вашата кухня.

Шикозна баня в прасковен цвят

Повишете елегантността на вашата баня като включите Peach Fuzz в цвета на плочките, аксесоарите или в акцентния декор. Всички имаме необходимост от създаване на пространства, които са не само функционални, но и визуално привлекателни и хармонични. Чрез включването на този лъчезарен и приветлив цвят ще създадете жилищно пространство, което не само е актуално, но и отразява вашия личен стил и предпочитания. Помислете за персонализирани акценти, декорации или дори детайли на тавана, за да добавите нотка изтънченост и уникалност към вашата баня.

Peach Fuzz като цветен елемент в офиса

Peach Fuzz не е просто цвят, а покана да превърнете вашите пространства в убежище на спокойствие и стил. Изследвайки динамичното въздействие на Pantone Color 2024 в различни пространства в дома – от мебелите до стените, не трябва да пропускаме домашния офис. Тук прасковеният цвят насърчава среда, която подхранва креативността и продуктивността и е идеалния цвят за работно място. Ободряващият цвят създава свежа атмосфера, която също символизира топлина и активно сътрудничество. Въз основа на този цветови ефект, Peach Fuzz е идеалният цвят за дизайн на работно място. Той означава стил на интериорен дизайн, който отразява смесица от модерност и винтидж чар. Този прасковен нюанс хармонира приятно с дървесни, бели и бежови нюанси и успешно се интегрира в различни офис ситуации. Неговото топло, приятно излъчване придава уютна атмосфера.

Позволете на този очарователен нюанс да ръководи избора ви за декориране през 2024 г., внасяйки мекотата и свежестта на прасковата във всеки ъгъл на вашия дом.

По отношение на практическото приложение се очаква Peach Fuzz да окаже значително влияние върху архитектурата и интериорния дизайн. Цветът може да създаде гостоприемна атмосфера, да подхранва спокойствие и да предоставя места за релаксация и личностно израстване. Като цяло, селекцията на Pantone от Peach Fuzz за 2024 г. капсулира културна промяна към емпатия, общност и вътрешно спокойствие, отразявайки колективното желание за комфорт и близост в един бързо променящ се свят.

Ако харесвате прасковен цвят на 2024 г., тогава вижте миналогодишния 2023 г. цвят Viva Magenta и как той вдъхнови различна естетика на домашния декор.

DanyArtStudio: Студио за интериорен дизайн

Добрият интериор вдъхновява ума. Съдържа в себе си функционалност, хармония, уют и не на последно място - уникалност. Въображението вдъхновява!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*