Как можем да Ви помогнем?

Въпроси и отговори за интериорния дизайн

Отговори на важни за Вас въпроси като: Какво е интериорен дизайн? Какво е идеен проект? Ще ми направите ли 3D визуализация? и други свързани с процеса на интериорен дизайн.

Въпроси и отговори за интериорния дизайн

Имате въпроси?

Най-често задаваните въпроси за интериорния дизайн

Радваме се, че обмисляте да работите с Dany Art Studio! Вярваме, че ясната комуникация и Вашето пряко участие в дизайна са крайъгълните камъни на страхотните работни взаимоотношения, и сигурна предпоставка за създаването на идеалният за Вашето помещение интериорен проект.
В този дух, ето отговорите на няколко от най-често задаваните въпроси за процеса на проектиране и дизайн.

Защото основаталят и основният интериорен дизайнер в DanyArtStudio е специалист с богат опит в графичния и интериорен дизайн. 

Защото ще работите с човек който разбира Вашите нужди и ще Ви предложи функционални решения.

Dany Art Studio  пълен набор от услуги за интериорен дизайн. Ние сме специализирани в интериорно проектиране както на жилищни, така и в обществени пространства. Ако строите нов дом, можем да работим с архитекта и/или изпълнителя. Ако продавате имот можем да работим с Вашият брокер за повишаване на продажната цена. Предлагаме и консултации.

Просто се свържете с нас – 0886 994 790, за да организираме първоначална консултация. По време на тази среща ще обсъдим Вашия бюджет, Вашите нужди от дизайн. Ще зададем въпроси относно Вас, Вашето семейство, Вашите предпочитания, домашни навици и хобита, функционални нужди и желания дизайн за вашия дом. Всичко това ще помогне за правилното  дефиниране на Вашия уникален стил. Нашата цел за всеки проект е да реализираме визията на собственика на жилището.

Ние се намираме в София. Работим в цялата страна и онлайн с клиенти в чужбина.

Заявки за консултации обработваме в рамките на работната седмица от 9.00 до 18.00 часа. По проектите работим без ограничения в работното време.

Добре е да ни покажете всички вдъхновяващи изображения, които сте събрали, като например от списания или Интернет, което ще ни помогне да разкрием допълнително Вашия стил и посока. Може също да е добра идея да имате снимки на стилове, които не харесвате, така че нашите дизайнери да знаят от какво да стоят далеч по време на вашия проект за интериорен дизайн.
Нямаме ограничения за минимален или максимален размер на помещенията.
 

Разходите за всички стъпки на Интериорният проект са ясно зададени и описани в договорът за услуга, който ще подпишем с Вас. Всички други разходи, като за обзавеждане, декорация и други ще бъдат съгласувани с Вас и описани в подробен, табличен вид.

Повечето проекти за интериорен дизайн ще отнемат от 3 до 6 месеца в зависимост от размера.

Ако сте притиснати от краен срок, ние ще направим всичко по силите си, за да завършим вашият проект възможно най-бързо, но ни уведомете началото на процеса. Трябва да знаете, че мебелите по поръчка често се изработват за срок от 6 до 12 седмици (понякога повече, понякога по-малко). Нашите доставчици също трябва да знаят предварително дали поръчката е спешна. Освен това е възможно цената за изработка да е по-висока заради кратките срокове.

Процесът на Интериорен дизайн може да бъде съкратен и с по-чести срещи с Нашия дизайнер, както и с бързо вземане на решения от Ваша страна.

Всеки проект е уникален. Първата стъпка е да заявите първоначалната консултация/среща, за да можем да обсъдим какво точно търсите и как можем да помогнем. Ние ще съберем цялата необходима информация, за да можем да определим Вашия стил.

По време на поредица от срещи ще вземем това, което сме научили за Вас и Вашия стил, и ще го превърнем в Идеен проект за Вашия дом или офис. Ще Ви дадем предложение за мебели и цветови схеми, ще Ви покажем мостри на стенни облицовки и подови настилки, които да докоснете и видите на живо, както и изображения на мебели и осветление, които внимателно сме подбрали специално за Вашия дом. Ако желаете, ние ще създадем фотореалистични изображения с нашите селекции, така че да можете наистина да си представите Вашето обновено пространство, преди да вземете окончателни решения за работен проект. Ние можем да Ви съдействаме за закупуване на цялото обзавеждане и всички строителни материали. Можем да намерим за Вас най-изгодната оферта за строително-ремонтните дейности и за изработка на мебели по поръчка. Ние приемаме бюджета Ви сериозно и работим усилено, за да Ви доставим качествени услуги и материали, съобразени с Вашата бюджетна рамка.

В зависимост от обхвата на Вашия проект и своевременното вземане на решения, тази фаза може да отнеме няколко седмици (за една или две стаи) до няколко месеца или повече (за пълно мащабен дизайн или преустройство). Вашата мнение и участие е най-важният фактор по време на тази фаза, за да сме сигурни, че експертно превеждаме Вашия стил в Дом на вашите мечти.

Можете да прочетете и – Какво включва процесът на интериорния проект?

Седнете, отпуснете се и ни оставете да се справим с Вашия проект!

Ако изберете да се доверите на Dany Art Studio за целия процес – от Идеен проект, през Авторки надзор, до ключ – Ние ще управляваме всички поръчки за Вашите мебели, килими, осветление и строителни дейности. Ще се уверим, че всичко пристига по график, в правилния размер и неповредено. Ние ще следим, дали всичко което влиза във Вашето ново пространство отговаря на одобрения от Вас проект. Ние ще Ви помогнем в избора на оферти на изпълнители, за да гарантираме качество и балансирано ценообразуване.

Ако сте избрали Вашият Идеен проект, за интериорен дизайн, да се изпълни от избран от вас инсталатор, ние предлагаме услугата Авторски надзор самостоятелно. Тя включва поддържане на постоянен контакт с изпълнителите като регулярно посещаваме работната площадка, за да гарантираме, че работата върви по график и че нашите проекти се изграждат по задание. Споделяме всички чертежи и схеми за боядисване, осветление, довършителни работи и водопроводи с изпълнителите, така че те да знаят какво точно къде отива. За да сме сигурни, че нашето дизайнерско решение е ясно, ние предоставяме на изпълнителите подробни строителни чертежи като оформление на шкафове, планове за осветление, оформление на баня и други.

Най-важното за Вас е, че от подписването на договора за Интериорен дизайн до завършването на проекта, ние сме на Ваше разположение за въпроси и съдействие по дизайна, по всяко време.

Най-общо казано, в повечето случаи мебелите по-поръчка са по-скъпи от наличните в търговската мрежа.

Но нека веднага Ви споделим най-важните им предимства. Мебелите по поръчка проектират и изработват специално за всеки проект, което означава, че ще бъдат оразмерени според Вашите специфични нужди. Освен това можете да изберете материал, цвят, покритие и тъкани.

Когато изграждаме цветовата схема за Вашия дом обикновено избираме 1 стенна облицовка или подова настилка в любимия Ви цвят. Този цвят става водещ за всички останали облицовки и настилки, както и за материала от който са изработени мебелите по поръчка. По този начин цялото помещение и всичко в него ще е в идеална цветова хармония, която отговаря на Вашият стил.

Нашите дизайнери ще Во покажат цветни мостри още на първата среща.

Ако все пак решите да направим Вашият проект с обзавеждане от търговската мрежа, трябва да сте готови на компромиси с размери, цветове и различни материали. Това не означава непременно нехармоничен проект. Ние ще намерим най-подходящото готово решение за Вашият проект, като ще отделим специално време за проучване на цялата търговска мрежа.

Обещаваме да не го приемаме лично! 🙂

За да сме сигурни, че ще получите визията която очаквате и заедно ще работим за преобразяването на Вашето пространство, на втората среща /от 1 до 2 седмици след първата/, нашият дизайнер ще Ви представи 3D визуализация на едно от помещенията. От Вас се очаква да ни кажете какво Ви харесдва или не Ви харесва и защо – ние ще го поправим безплатно. Процесът на интериорен дизайн отнема малко повече време в началото, за да определим заедно стила Ви.

Обикновено след първата корекция /време за корекция 1-2 седмици/ всичко е ясно и проекта поема в желаната посока.

Ако въпреки нашите усилия и време не сте доволни от предложените решения за дизайн, просто няма да подпишем договор и Вие сте свободни да потърсите услугите на друга фирма.

Заедно ще визуализираме и материализираме Вашите идеи