Как можем да Ви помогнем?

Ваканционен апартамент във Варна

Задание:

Идеен проект на едностаен апартамент в гр. Варна.
Малък едностаен апартамент превърнат в комфортно място за отдих и почивка след дългия ден на плажа. Уютна домашна атмосфера и ваканция на морето – мечтан имот за всеки жител от вътрешността на страната.
  • Проект Апартамент, 43 кв. м.
  • Категория Жилищни пространства
  • Дата 2024

Харесвам малките жилищни пространства с висок потенциал. В този случай предизвикателството за мен бе да превърна малко жилище в удобно, функционално и уютно място за живеене и отдих. За да създам единен облик на апартамента бе необходимо изграждането на един кохерентен дизайн, при който всяка обособена зона се смесва и прелива една в друга, като същевременно придава собствено усещане за идентичност. С грижа към детайлите съм се опитала да създам един унифициран и удобен дом, който да се използване не само през ваканционните месеци, а и за постоянно.

Архитектурен план:

Ваканционен апартамент във Варна

Интериорен проект:

Изборът на стил на интериорен дизайн е първата стъпка към изграждането на сплотен дом, който да потопи обитателите му в заобикалящата ги среда и да създаде ведра обстановка, носеща настроение.

В този случай местоположението на жилището бе основното при избора ми на стил и цветови модел за интериорния проект. За отворената, последователна концепция се спрях на бели стени, бетонни акценти, синя кухня – типичен стил за ваканционно жилище на морския бряг. В същото време пространството изглежда по-голямо и по-организирано, а цветовите вариации са чудесен начин да внеса повече жизненост и последователност в помещенията. Визуалното отделяне на кухненския кът от дневната с арка подчертава средиземноморската нотка на помещението.

Поради ограниченото пространство и функциите, които трябва да изпълнява дневната се спрях на легло на Мърфи (падащо легло) с ъглов диван и секция. Това е многофункционална и спестяваща място алтернатива на традиционните легла. Леглото на Мърфи осигурява удобство през нощта и комфорт през деня като позволява превръщането на дневната в многофункционално помещение.

Ваканционен апартамент във ВарнаПодът е важен за подчертаване на интериорното пространство на едно помещение. Необходимостта от създаване на кохерентен (сплотен) дизайн за свързване на обособените помещения бе породена от спецификата на архитектурата на този апартамент. В този случай именно подът е свързващото звено на целия апартамент и осигурява плавен преход от едно обособено пространство в друго. Поради тази причина за подова настилка избрах испански декоративни плочки гранитогрес Tango Telmo Natural с размери 592х592 мм. Естествен финиш с флорална стилистика в неутрални цветове за подчертаване на архитектурните особености на жилищната площ и в същото време придаваща й модерна визия.

Ваканционен апартамент във ВарнаЗа стените в банята избрах гранитогрес Beton bianco с размери 600×1200 мм. За създаване на индивидуална атмосфера в обособеното душ пространство, както и за пода на банята използвах мозайка Hexagon Uni HX 085 бяла, мат с размери 325х281 мм. Същите използвах и като кухненски гръб за подчертаване на цялостната концепция на интериора и постигане на сплотен дизайн.

Осветлението е толкова важно, колкото всеки друг елемент от интериорния дизайн. Осветителните тела играят важна роля в сплотения дизайн, а правилното осветление е необходимо за създаване на единен и хармоничен баланс. Всичко е свързано с баланса на светлината и сянката и внасянето на нова енергия в интериора. Правилното проектиране на осветлението в дома създава дълбочина и височина, уютни места и привлича вниманието към най-впечатляващите зони в помещението.

В този проект съм заложила множество източници на светлина – за амбиентно, работно и акцентно осветление. Чрез амбиентното осветление съм осигурила цялостно осветление на помещенията. Работното осветлението е насочено към специфични зони, в случая кухненския кът, а чрез акцентното осветление съм подчертала различни зони в дневната. Доброто осветление променя и трансформира пространството.

Балконът е важна част от едно жилище. Това е още една обособена зона за почивка и забавление. За целта на този интериорен проект съм избрала ратанови мебели, които впечатляват със своята красота, комфорт и издръжливост. Като още едно предимство е, че са леки и позволяват да се пренасят лесно от едно помещение в друго. Чудесно се комбинират с различни интериорни стилове.
Множеството зелени растения придават усещането за заден двор.

Dany Art Studio предлага широка гама от услуги – от професионални съвети до цялостни готови решения.
Индивидуалността е основна ценност, която Dany Art Studio уважава най-много в хората и проектите, които прави.