Как можем да Ви помогнем?

Бар в зелено, град Дортмунд, Германия

Задание:

Идеен проект на Бар в гр. Дортмунд, Северна Вестфалия, Германия.
Обществено пространство, превърнато в комфортно място за срещи и питие с приятели. Уютна атмосфера, предлагаща комфорт както за посетителите, така и за персонала.
  • Проект Бар, 120 кв. м.
  • Категория Обществен интериор
  • Дата 2024

За разлика от жилищните пространства, където всичко е съобразено с начина на живот и предпочитанията на малка група от хора, общественият интериор трябва да отговаря на изискванията на голям брой хора, всеки от които има своите предпочитания, нагласи и очаквания.

В този случай помещението трябва да се превърне в изискан бар, в който ще се предлагат богат асортимент от алкохолни и безалкохолни напитки, вино, коктейли, топли напитки. Няма да се предлагат ястия, а само снакс, чипс, ядки, сладкарски и захарни изделия, готови сандвичи и сладолед.

Обектът трябва да създаде условия за отдих и развлечения в уютна, близка до домашната обстановка, а обзавеждането да е изискано и комфортно.

Изисквания, на които трябва да отговаря обекта:

Търговската част заема по-голяма част от помещението и е напълно съобразено с изискванията, на които трябва да отговаря един бар.

От вътрешната страна на бар плота са подредени всички видове напитки, прибори и съоръжения на бармана; мивки; хладилни съоръжения за съхранение на храни; рафтове за съхранение на напитки; рафтове за съхранение на шоколадови, захарни изделия, трайни сладкарски изделия, ядки и други; хладилна витрина за съхранение на малотрайни сладкарски изделия; хладилна витрина за съхранение на готови сандвичи; фризер за сладолед.

От външната страна на бар плота са разположени високи столчета за гостите, а останалите места за клиентите са обособени в отделни пространства, с кръгли или правоъгълни маси, с подходящи столове и дивани. Изградена е и луксозна тоалетна за клиентите.

Служебното помещение е разделено на три помещения: складовата площ оборудвана със стелажи, рафтове и хладилни витрини; тоалетна с душ кабина за персонала и санитарно-битов кът с гардероб за преобличане на персонала и място за отдих.

Като резултат съм се постарала да превърна това пространство в място, където всички да се чувстват еднакво добре и комфортно, без значение дали са посетители или служители.

Архитектурен план:

Интериорен дизайн на Бар в зелено, град Дортмунд, Германия

Снимки на обекта:

Интериорен проект:

При изграждането на интериорния проект на този обект бях вдъхновена от потенциала, който предлага помещението и стремежа ми да го превърна в неповторимо място с добавена стойност. Първото впечатление е важно за бизнеса и един от начините за привличане на повече клиенти е именно чрез изграждане на успокояваща и привлекателна среда.

Изборът ми за цветови модел е от богатата гама на Бенджамин Мур, като за постигане на баланс и хармония в интериора се придържах към правилото 60-30-10. 60% Colonial Verdigris CW-505; 30% French Macaroon CSP-335 и 10% Topaz 070.

Colonial Verdigris CW-530

Colonial Verdigris CW-530

Разкошният Colonial Verdigris черпи цветовата си реплика от патината на състарена зелена боя. Изпъкващ цвят, наситен и декоративен, внушавайки елегантност от Стария свят.

French Macaroon CSP-335

French Macaroon CSP-335

Този цвят е комбинация от сладкарска захар, белтъци и бадемово брашно.

Topaz 070

Topaz 070

Наситено, сияещо оранжево с богати нюанси на кафяво и червено.

Terrazzo

За да подсиля този ефект и като обединяващ фактор за всички помещения използвах за подова настилка гранитогрес Terrazzo. Предимствата на този материал включват почти безкраен избор за дизайн, дълготрайност и устойчивост. Лесен за поддръжка, екологичен материал с оптимална издръжливост. Покритието на Terrazzo не поддържа растежа на микроби и не позволява натрупването на влага, което го прави идеален за обществени пространства.

Gold Craft Oak

Gold Craft Oak

По-светлите дървесни тонове, които присъстват в изработката на мебелите и дървените паравани са визуално ненатрапчиви и естествени. Gold Craft Oak е автентичен и впечатляващ дървесен декор със златисто-кафяви нюанси. Демонстрира красотата на естествените несъвършенства и е прекрасно съчетание с другите цветове от декора.

В проекта съм използвала много огледала, чрез които съм се опитала да разширя визуално пространството и да увелича отразената светлина. Картините и снимките допълват декора и добавят нотка на домашен уют.

Осветителните тела и аксесоари през 2024-та година са в медни нюанси и придават модерен завършек на всеки интериор, без значение дали е жилищен или обществен, особено когато са съчетани с черно или естествено дърво. Друга тенденция през тази година е в изявленията, които oсветителите тела внушават и превръщането им в скулптури и произведения на изкуството. Привличат погледа и добавят фактора „уау“ към помещението, променяйки целия тон и усещане на вътрешното пространство. Дефинират се чрез специфична форма и функция, и могат да превърнат всяко пространство в модерна художествена галерия добавяйки нотка на артистична изтънченост.

Снимки на интериорния проект:

През 2024-та органичните форми, които черпят вдъхновение от природата, земните тонове и естествени материали, които внушават усещане за открито пространство са важна част от дизайна на интериора. Нуждата от връзка с природата в съвременната градска среда се отнася до човешката склонност да изпитва принадлежност към естествения свят, въпреки бързото му модернизиране и глобализация.

Желанието ми при реализирането на този проект бе да превърна едно празно, занемарено помещение в желано място за срещи и запознанства. Успокояващата атмосфера да допринася за положителни емоции и преживявания, далеч от проблемите на забързания и напрегнат ден. Да пренеса домашния уют, съчетан с естествени материали от природата, в едно оживено и предпочитано обществено пространство. Място за създаване на нови спомени!