Как можем да Ви помогнем?

Цвета на 2023 г. - Viva Magenta. Вдъхновение за интериорния дизайн

Цветът на годината на Pantone за 2023 г. е Viva Magenta

Цвета на годината на Pantone за 2023 г. е Viva Magenta

Мощен и жив червен нюанс, който вече е актуален в света на модата и красотата и се очаква сега да си проправи път и към интериорния дизайн. Този цвят е заимстван от природата и добавя радостен и оптимистичен тон към интериора.

Любовта ни към природата се отразява и в домовете ни не само с цветовете на стените, но и чрез добавяне на растения, цветя и живи стени към интериора. И като обръщаме повече внимание на нашите външни пространства.

Viva Magenta е изцяло за баланса между нашия цифров и физически живот. Обединява богатството, топлината и силата на естествения свят с богатите, отворени хоризонти на дигиталния свят. Идеалният наситен нюанс за тези времена, който добавя забавна нотка към вашия дом и много нова енергия.

Произходът на Viva Magenta идва от бръмбара Кохенил. Това насекомо произвежда карминова боя, една от най-ценните, най-силните и най-ярките от семейството на естествените багрила.

Как да използваме Viva Magenta в дома си

Viva Magenta е смел цвят, но може да бъде включен в интериора по много начини. Не е необходимо да правим основен ремонт всяка година, за да сме с най-актуалния интериорен дизайн. Може да създадем зашеметяваща функционална стена във всекидневната, но може да изберем и само диван с магента или да го добавим като акцентен цвят чрез завеси, килими, възглавници или цветя. Със сигурност Viva Magenta добавя топъл и драматичен тон към всяка стая в къщата.

Ако розовите стени са твърде крещящи за вас, може да пренесете цвета върху т.нар. 5-та стена – тавана.

Таванът често се забравя, но точно той може да е акцентната стена в стаята.

Акцентен цвят Viva Magenta на тавана

Viva Magenta кухни – идеи

Ако мислите, че Viva Magenta е само за фини цветови акценти, можете да помислите отново, защото тези розови кухненски шкафове изглеждат невероятно.

Viva Magenta - идеи за кухнята

Комбинация от два розови нюанса.

Меки пастелни розови шкафове и стени са комбинирани с ярко розова покривка за маса за смел цветен акцент.

Тази кухня съчетава зелени шкафове и стени с наситено розови плочки. Това показва, че зеленото и розовото са зашеметяваща цветова комбинация.

Стилен дизайн на кухня в зелено и розово /Viva Magenta/

Можете да добавите смели цветови акценти с текстил, декор и изкуство, но защо не с мебели?

Viva Magenta спални – малките акценти към голяма промяна

За да стане дръзко розовото наистина изпъкващо, страхотна идея е да се комбинира с по-тъмни цветови тонове. В този случай стените и пода са боядисани в тъмен нюанс, но с розовата покривка върху леглото и килим се добавя радост към стаята.

Viva Magenta в спалнята, акценти и идеи за интериорен дизайн

Отново стая, в която са съчетани два нюанса на розовото. Тази розова спалня комбинира гипсов розов нюанс със смел розов/червеникав килим.

Viva Magenta в спалнята

И накрая нещо по-смело – таванска спалня с акцентна стена в горещо розово.

Viva Magenta за таванска стая, акцентна стена в розово

Цветова палитра Viva Magenta

Pantone обяви и цветовата палитра с допълнителни нюанси за Viva Magenta. В нея са включени предимно светли, неутрални нюанси, които ще направят цвета на Pantone за 2023 г. наистина открояващ се.

Pantone Color Institute избра Viva Magenta отчасти, за да се свърже отново с природата и да почерпи вдъхновение от нея. Не е изненадващо, че предложената от тях цветова палитра „magentaverse“ включва няколко приглушени естествени цвята като Pale Dogwood, Gray Sand, Fields of Rye и Plein Air.

Освен тези неутрални цветови тонове може да се използват и други цветови комбинации. За естествен вид можете да комбинирате Viva Magenta със зелено и синьо. Ако искате цвят 2023 наистина да изпъкне, може да го комбинирате с тъмно сиво. Или може да изберете изцяло розов вид с пурпурни цветни акценти.

Едно е ясно – Viva Magenta е прекрасен смел цвят и нямам търпение да видя повече от него в интериорния дизайн.

DanyArtStudio: Студио за интериорен дизайн

Добрият интериор вдъхновява ума. Съдържа в себе си функционалност, хармония, уют и не на последно място - уникалност. Въображението вдъхновява!

One Reply to “2023 г. под влиянието на Viva Magenta! Вдъхновение за интериорния дизайн”

  1. Wow, superb weblog structure! How lengthy have you been running a blog for?
    you made blogging look easy. The whole glance of your website is magnificent, as
    smartly as the content material!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*