Как можем да Ви помогнем?

Домашно кино – инвестиция, която носи удоволствие

Доверите се на интериорен дизайнер за най-добри резултати

Интериорен дизайн на помещение за домашно кино

Ако обичате да гледате филми от уюта на вашия дом, може да си направите домашно кино, което със сигурност ще ви носи удоволствие и ще оправдае инвестицията.

Понякога е трудно да се намери подходящо място, но истината е, че домашно кино може да се направи почти навсякъде – мазе, таван, многофункционална всекидневна, а защо не и градината. И може да го оборудвате толкова, колкото искате.

Домашното кино е персонализирано пространство за забавление, което добавя фактор за човешка наслада.

Интериорен дизайн на стая за домашно кино

Освен това, може да го оптимизирате за гледане и на вашите видеа от партита, почивки или рождени дни. При проектирането му не трябва да се пренебрегва преобладаващия стил на интериора на вашия дом.

Ако сте готови да се ангажирате или просто започвате да проучвате процеса, тези идеи за дизайн на домашно кино, съвети за обновяване и примери за декориране ще ви помогнат да създадете кинематографичното пространство за гледане на вашите мечти.

Понякога е трудно да се намери подходящо място, но истината е, че домашно кино може да се направи почти навсякъде – мазе, таван, многофункционална всекидневна, а защо не и градината. И може да го оборудвате толкова, колкото искате. Домашното кино е персонализирано пространство за забавление, което добавя фактор за човешка наслада. Освен това, може да го оптимизирате за гледане и на вашите видеа от партита, почивки или рождени дни. При проектирането му не трябва да се пренебрегва преобладаващия стил на интериора на вашия дом.

Ако сте готови да се ангажирате или просто започвате да проучвате процеса, тези идеи за дизайн на домашно кино, съвети за обновяване и примери за декориране ще ви помогнат да създадете кинематографичното пространство за гледане на вашите мечти.

Избор на помещение

Мазето е идеалното място за проектиране на домашно кино, тъй като е изолирано и тъмно. Това ще улесни управлението на звука и осветлението. Ако нямате мазе или достатъчно голямо пространство, може да вдъхнете нов живот на най-малко употребяваната или неприветлива за вас стая, а защо не и на малко използваното таванско помещение.

Друга опция е да създадете перфектното изживяване на домашно кино като преустройте градинския навес или най-отдалеченото кътче от градината.

Избор на помещение за домашно кино

С няколко прости добавки можете да превърнете вашата градина в място за прожекции на любимите ви филми и телевизионни предавания. За целта изберете тихо и уединено място, възможно най-далече от всякакви шумни съседи или оживени улици. Инвестирайте в качествена звукова система. Това е може би най-важната част от създаването на перфектно градинско кино. Системата за съраунд звук ще ви помогне да се почувствате като в центъра на действието.

Избор на помещение за домашно кино

Вземете проектор и екран. Не е нужно да харчите цяло състояние за това. Ако изберете преносим екран, можете да организирате прожекциите си навън през топлите летни вечери и да създадете мечтано кино изживяване на открито. Закачете няколко лампички, натрупайте възглавниците и подредете удобни мебели за вълшебно филмово изживяване.

Избор на цвят и осветление

След избора на помещение е необходимо да си изберете тъмен цвят за стените – графитено сиво или тъмно синьо, с който да подчертаете мястото за екрана.

За да добавите романтика във вашето домашно кино може да покриете тавана с изкуствени звезди и малки вградени лампи. По този начин може да създадете изящен звезден таван. Тъй като светлините ще бъдат малки, ще можете да ги оставите включени, докато гледате любимите си филми. И разбира се, винаги можете да ги изключите, ако предпочитате пълна тъмнина.

Много киносалони са оборудвани с екрани от стена до стена. Но вашето домашно кино може да не се нуждае от толкова голям. Бихте могли да рамкирате екрана си с подходящи аплици или етажерки. Тъй като целта ви е да привлечете вниманието към вашия телевизор, а не да отвличате вниманието от него, ще искате да запазите декора си тъмен, елегантен и семпъл.

Внесете допълнително осветление като добавите аплици и на стените.

Оптимизиране на окабеляването

Друга важна стъпка е да проверите окабеляването си. Ще ви трябва правилно окабеляване за осветление, звук и вашия проектор и/или екран. Тук е момента да се помисли и къде ще държите оборудването и как ще бъде скрито.

Звук и акустика на стаята

Има над какво да помислите, когато проектирате вашата звукова система – от това колко високоговорителя ще ви трябват и дали да инсталирате съраунд звук или не. За подобряване на акустиката в стаята заложете на акустичните панели. Акустичните панели са абсорбиращи продукти, които се използват за контролиране на шума, елиминиране на ехото от удари и контролиране на гребеновидното филтриране в помещението. Целта е да се подобрят свойствата на звука чрез подобряване на качеството на звука. За персонализиране на визията на вашето домашно кино, може да добавите акустични арт пана.

Ако помещението е с много прозорци, може да използвате плътни пердета от акустична тъкан. Те се предлагат в богата цветова гама и ще се впишат по неповторим начин в интериора на вашето домашно кино.

Не на последно място – не забравяйте подовите настилки. Килимът помага да се ограничи шума и да се предотврати ехото. Плюшен килим, регулируеми кожени кресла с вградени поставки за чаши и изискана сива цветова палитра ще направят домашното ви кино в идеално място както за кинофили, така и за семейства.

Избор на екран и система за управление

Има много опции и неща, които трябва да се предвидят при избора на екран. Най-важното е размерите на стаята. Ако стаята е малка, няма да искате да изберете твърде голям екран. Който и да изберете, уверете се, че е оборудван с плейър, интернет, а защо не и игрова конзола.

Помислете за настройка на система за управление като универсално дистанционно, iPad, iPhone или система за автоматизация на целия дом. Това ще ви помогне да контролирате осветлението, звука и всичко останало на едно място.

Превърнете вашето домашно кино не само в медийна стая, но и стая за забавления, игри и непринудени събития.

Добавете падащ екран за проектор

Поддържайте гъвкавостта на домашното си кино, като замените масивния телевизор с регулируем екран на проектора. Тази смяна би трябвало да ви спести както пари, така и време за инсталиране и ще ви позволи да използвате пространството си по няколко различни начина: Когато приключите с филмовата вечер, просто приберете екрана на проектора и превърнете киносалона си в място за игри и забавления.

Помислете за оформлението

И сега за забавната част… след като сте разработили всички технически елементи, можете да помислите за оформлението.

Повечето киносалони са проектирани да максимизират пространството, като правят място за възможно най-много места. Но освен ако не планирате да продавате билети за следващата си филмова вечер, не сте обвързани от същото ограничение и не трябва да се придържате само към една опция.

В най-близката до екрана част от стаята може да разположите масивен извит диван, а зад него може да добавите фактора комфорт като изберете места за сядане в стил кино – удобни фотьойли в полукръг или двойни кресла. Поставянето на фотьойли в полукръг може да изглежда малко странно, но това е невероятно ефективен начин да подредите домашното си кино. Като изберете полукръг пред права линия, можете да се добавяте допълнителни столове, без да нарушавате гледката на никого.

Променете нивота на стаята чрез зониране на по-виски и по-ниски места. Този сегментиран подход ще ви даде гъвкавостта да гледате филми, както пожелаете и достатъчно пространство да приемете много гости.

Добавете плюшени пуфове. Като за начало можете да ги използвате като табуретки за крака – подпирайки краката си, за да превърнете всяка седалка в шезлонг. А когато трябва да съберете по-голяма аудитория, можете да разширите избора си за сядане.

Малките неща са тези, които правят пространствата наистина специални, така че отделете време за вашите довършителни работи. Ако има възглавница, която обичате да стискате по време на трилъри, дръжте я на дивана си за гледане на филми. И имайте кърпички под ръка по време на вашите по-емоционални филмови прожекции.

Вместо да се опитвате да пресъздадете киносалоните, които сте посетили, създайте пространство, което е изградено с мисъл за вас. Вие заслужавате пространство, което отговаря на всички ваши нужди и предпочитания.

Домашното кино може да не е необходимост във всеки дом, но със сигурност е удоволствие. Единственото нещо, което е по-добро от това да отидете на кино, е да му се насладите от комфорта на вашия дом. Домашното кино е пространството, където всеки член на семейството може да се наслаждава по свой собствен начин.

DanyArtStudio: Студио за интериорен дизайн

Добрият интериор вдъхновява ума. Съдържа в себе си функционалност, хармония, уют и не на последно място - уникалност. Въображението вдъхновява!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*