Как можем да Ви помогнем?

Как да се подготвим за първа среща с интериорен дизайнер

Как да се подготвим за среща с интериорен дизайнер

И така, решили сте да преустроите кухнята си, сърцето на Вашия дом. Това е страхотно! Проучили сте строителните бригади и цените на услугите за ремонт. Определили сте своя бюджет. Отлично! Сега сте готови да се срещнете с Вашия интериорен дизайнер,който ще работи с Вас по оформлението на шкафовете, планирането на пространството, ще ви помогне с избора на уреди, материали и цветове. Как можете да си осигурите гладко сътрудничество, което да доведе до изграждане на Вашата мечтана кухня?

Предлагаме Ви няколко съвета, които препоръчваме на клиентите си, преди да се срещнат с нас за първи път, относно преустройството на кухнята си или което и да е друго помещение.

Разберете, че дизайнерите не четат мисли

Как да се подготвим за среща с интериорен дизайнер информацияНай-трудните срещи са с клиенти, които не знаят какво искат. Очакването, че интериорният дизайнер ще отгатне мислите Ви, идва от предавания за дизайн и реновация, където работата на интериорен дизайн се представя като супер лесна и бърза. В тези предавания идеалният идеен проект се представя в рамките на час и веднага е точно това, което клиентът иска.

Това, което не е показано обаче е, са множество срещи които не са заснети и на които са се обсъждали повече от един проект, цени материали и функционалности.

Свободата да твори е сбъдната мечта за всеки интериорен дизайнер, но дори и тогава не би се получило идеалното за Вас пространство, ако дизайнерът не съобрази всичко с Вашето „Аз“.

Вашият стил, Вашето усещане за цветове и комфорт са най-важни.

Затова е добре да насочите интериорния дизайнер в правилната посока, още на първата среща.

Най-лесният начин за ползотворна първа среща с Вашият интериорен дизайнер е:

 • Да съберете поне 5 вдъхновяващи снимки от интернет или списания, които да отразяват Вашето желание и очакване от реновираното помещение.
 • Преди срещата с дизайнера, помислете кои са любимите Ви цветове
 • Споделете какво е Вашето хоби
 • Какви уреди винаги сте искали да имате в това помещение и какви не искате
 • Достатъчно ли е мястото за съхранение
 • Кое бихте запазили и кое не искате да има в новия интериор
 • Всичко от Вашето ежедневие, за което се сетите и споделите с дизайнера ще допринесе за изграждането на перфектният за Вас интериорен дизайн.

Обсъдете приоритетите и целите с цялото семейство

Всички лица, вземащи решения за проекта и тези които ще използват помещението трябва да са на една и съща страна. Това не означава, че Вие и вашият съпруг/а и/или членове на семейството трябва да сте съгласни още преди срещата например – как точното ще се отварят вратичките на шкафовете и дали Ви трябва миялна машина или не. Искате паркет и килим, но вашият съпруг настоява за плочки? Мразите идеята за цветни шкафове, но вашето семейство настоява за цветен акцент?

Вашият интериорен дизайнер ще може да изслуша всички нужди на семейството и да се съобрази възможно най-добре с всички желания, но със сигурност не е добре да очаквате от него да е „семеен съветник“ и да определи чие желание е по-важно. Звучи невероятно, но се случва клиентите да заговорят за развод по време на първата среща с дизайнера, защото не могат да се споразумеят за цвета на плочките.

Помислете какви уреди искате да имате и защо

Не е нужно да избирате всичките си уреди до точния номер на модела, трябва да имате представа за вида и размера на уредите, които бихте искали в новата си кухня.

Например:

 • Искате ли двойна фурна?
 • Искате ли хладилник за вграждане, скрит?
 • Искате ли микровълнова печка?
 • А миялна машина? Колко често ще я използвате?
 • Аспираторът да е скрит или ретро?
 • Искате ли по-лъскави шкафове?

Отговорите на тези въпроси ще Ви спестят ценно време за проектиране и по-бързото и точно изграждане на Вашият нов дом.

В крайна сметка интериорният дизайнер е страхотен слушател.

Споделете с Вашия дизайнер колкото можете повече информация, за да може да Ви предложи прецизен и функционален за всички членове на семейството дизайн, който да ви доставя уют и хармония дълги години и с гордост да показвате на Всички познати и роднини.

DanyArtStudio: Студио за интериорен дизайн

Добрият интериор вдъхновява ума. Съдържа в себе си функционалност, хармония, уют и не на последно място - уникалност. Въображението вдъхновява!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*