Как можем да Ви помогнем?

Забавни и лесни начини да украсите дома си за Коледа тази година

Коледна украса на спалнята с гирлянди и цветни акценти

Всяка стая – без значение от стила – трябва да изглежда и да се чувства уютно за Коледа. Какъв по-добър начин да постигнете тази перфектна уютна коледна естетика от това да почерпите идеи от няколко дизайнерски практики.

1. Покажете празничните картички

Стари коледни картички като част от коледната декорация

Всеки от нас пази стари коледни картички. Те навяват мили спомени или пък са красиво нарисувани от детска ръка. Ако ги нанижете на гирлянд и ги окачите на прозореца, ще внесете закачлив и неочакван щрих в празничната декорация на стаята.

2. Съчетайте декора със съществуващата цветова схема

Декорация със шишарки в естествено кафявао, зелено и златен прашец.

Може да включите много зеленина за прзаничната украса на дома си. За да запазите усещането за стил и уют, може да завържете панделки, които да съответстват на съществуващата цветова схема, вместо да се придържате само към червено и зелено. Същото важи за всяка стая в къщата!

3. Включете орнаменти

Ръчно изработена Коледна декорация за банята

Всяка стая, от спалнята до банята и дори банята, може да стане по-уютна с помощта на ръчно изработена украса и зеленина. Понякога всичко, което е необходимо, е обикновен венец, за да оживите стаята за Коледа. Може да направите допълнително венци, с които да украсите масата за сервиране или любимо кътче от вашия дом.

4. Обърнете внимание на детайлите

Лесно Коледна декорация за всяка стая - няколко шишарки и малко зеленина

Може лесно да си направите сезонен център. За целта съберете няколко шишарки и ги поставете в купа на масичката за кафе или масата в трапезарията. Около нея добавете малко зеленина, допълнена от богатите цветове на сезонни клони и плодове. Това ще внесе още един акцент в стаята и ще допринесе за празнично настроение.

5. Не забравяйте антрето

Коледен венец на входната врата

Не забравяйте да покажете и малко любов с коледната украса още от антрето. Може да разположите венци на различни височини, заигравайки се с височината на това малко, но важно пространство.

6. Подчертайте специални места с гирлянд

Гирляндът вдъхва живот на стаята и оживява пространства, които са трудни за декориране.

7. Направи си сам адвент календар

Ръчно изработен Коледен календар

Закачете гирлянд с вплетени сушени плодове и го превърнете в адвент календар. Прикрепете панделка в акцентен цвят през него и след това закачете малки пакетчета с етикети с деня от месеца и ги напълнете с лакомства.

8. Мислете отвъд празника

Акцентните елементи, като ретро табели и клони от горски плодове, задават прекрасен тон за Коледа, но също така са достатъчно неутрални, за да се запазят и след празника и да поддържат тази уютна естетика през цялата зима.

DanyArtStudio: Студио за интериорен дизайн

Добрият интериор вдъхновява ума. Съдържа в себе си функционалност, хармония, уют и не на последно място - уникалност. Въображението вдъхновява!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*